Правительство Республики Молдова | Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Государственная Инспекция Труда

A A A

Main menu

50 de ani de la formarea Asociației Internaționale pentru Inspecția Muncii (IALI)

Published on: Fri, 06/24/2022 - 15:45

 

La 20 iunie 2022 s-au împlinit 50 de ani de la formarea Asociației Internaționale pentru Inspecția Muncii (IALI).

IALI a început în 1972, când reprezentanți din Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Senegal și Elveția au format o alianță menită să îmbunătățească sănătatea și securitatea lucrătorilor prin schimbul de informații și experiență.

Activitățile IALI se concentrează pe condițiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă și alte preocupări ale inspectorilor de muncă, cum ar fi angajarea ilegală și munca copiilor.

Astăzi, IALI este organismul profesional global pentru toți autoritățile de reglementare a muncii și SSM, cu peste 100 de membri la nivel mondial. IALI oferă asistență țărilor în curs de dezvoltare prin transmiterea cunoștințelor, aptitudinilor și experienței dobândite în domeniul condițiilor umane de muncă, inspecția muncii, protecția preventivă a muncii, prin informarea acestora cu privire la noile proceduri și tehnologii de producție și noile riscuri pentru persoanele implicate.

Lucrând în strânsă legătură cu Organizația Internațională a Muncii (OIM), IALI își atinge obiectivele prin conferințe și ateliere internaționale și regionale care promovează schimbul de idei și prin schimbul de informații generale, educație și sprijin.

Pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare, IALI a lansat un nou site web , precum și profiluri Facebook și LinkedIn . Aceste mecanisme vor permite IALI să continue să furnizeze membrilor săi schimbul de informații, seminarii web și evenimente pentru a sprijini inspecția muncii în întreaga lume și pentru a crește vizibilitatea la nivel global a muncii bune întreprinse.

Membrii sunt invitați să se conecteze cu IALI prinLinkedIn șiFacebookEvenimentele viitoare și oportunitățile de conectare vor fi partajate prin aceste conturi.

Pentru mai multe informații despre IALI sau dacă sunteți interesat să deveniți membru, vizitați site-ul lor ( https://iali-aiit.org/ ) sau descărcați broșura a 50-a aniversare a acestora .

 

 

 

 

 
1 Start 2 Complete